Bruschetta met paddenstoelentapenade

DSC_0211

Eerlijk is eerlijk. Dit gerechtje ziet er niet onmiddellijk uit om over naar huis te schrijven, maar ik beloof jullie: het is fantastisch lekker! Een must voor alle champignonliefhebbers!

Wat heb je nodig?

  •  300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 bosje (30 gram) peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 bouillonketeltje kip
  • 12 sneetjes ciabatta

Bereiding

DSC_0116 DSC_0108DSC_0118

We beginnen met de champignons. Die maak je schoon en snij je in stukjes. Het recept vraagt gemengde paddenstoelen, maar wij hadden toevallig een restje Parijse champignons. Werkt net zo goed.

DSC_0130

Hak de peterselie fijn en pel de knoflook.

2 089

DSC_0146 DSC_0152 DSC_0157

Verwarm de wok. Voeg een scheutje olie en de paddenstoelen toe. Pers de knoflook fijn boven de wok en roerbak ongeveer 2 minuutjes op een hoog vuur.

DSC_0162 DSC_0164

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

DSC_0173

Roer het bouillonketeltje door het mengsel en warm het 2 minuten mee. De bouillonketeltjes waren op, maar dit bouillonblokje had hetzelfde effect.

DSC_0201 DSC_0204

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie.

DSC_0205

Dit hop je in de oven voor een achttal minuutjes.

DSC_0198

Maal het champignonmengsel met de pijnboompitten en de peterselie tot een grove pasta en breng dit op smaak met wat peper.

DSC_0207

Tenslotte verdeel je de tapenade over de geroosterde bruschetta. Eventueel kan je hierbij nog wat sla serveren.

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie kunnen geven met dit recept. Geniet van jullie zondag!

Liefs

Birgit x

Advertenties

3 thoughts on “Bruschetta met paddenstoelentapenade

  1. Dear Birgit,
    Can you just tell me do you put the whole cube for soup in a pan or you make soup and then you put that water in a pan?! I love your blog. Thanks. Mila.:)

    1. Hi Mila 🙂
      Your comment landed in my spam folder sorry about that!
      You just throw the cube in with the mushrooms. No water needed.
      If you have any more questions feel free to ask and let me know if you liked it! 🙂
      Birgit x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s